Här kommer lite mer om vår tid på Magic Castle, dels för att det finns mer att berätta, men också för att jag tycker att det är skoj att skriva om det. Vi hade ju i princip dagarna lediga, jag har för mig att första föreställningen låg vid sextiden på kvällen, jag är lite lagom neurotisk när det gäller tider och är gärna på plats två timmar innan. Föreställningarna flöt på men i mitten av veckan repade vi lite eftersom vissa nummer och övergångar flöt ut lite. Det här är något som händer i alla typer av föreställningar och man får försöka vara vaksam och repa lite extra om det behövs.

Vi gjorde ju lite annat också, en höjdpunkt för mig var att åka och hälsa på John Gaughan i hans verkstad, för er som inte vet så är han en legendarisk byggare av stora trolleritrick och har tillverkat några revolutionerande effekter åt David Copperfield och många andra till exempel min favorit; Doug Henning.

Det var helt fantastiskt att höra honom berätta om allting och visa oss runt i det lilla muséet, helt makalöst intressant.

Han är dessutom otroligt trevlig och berättar generöst om allting, och ja det var förstås Tom som kände honom och ordande så vi fick komma.

En trevlig dam vid namn Patricia, eller Patricia Magicia som hon kallar sig tog oss ut på lite sightseeing i Beverly Hills, hon körde glatt runt oss i sin bil och berättade om allt vi såg. Det blev en väldigt trevlig och avslappnad dag.

No photo description available.

Här nedan en liten film från mitt rum.

Vi hann också med ett härligt besök på Universal Studios och deras nöjespark. I princip allt i den här parken var roligt. Kul att få se delar av rekvisita och uppbyggda kulisser och ovanpå det alla möjliga bergochdalbanor och olika typer av “rides” som var relaterade till olika filmer förstås.

Här kom det lite av vad som kanske mer kan betecknas som semesterbilder, men kul hade vi. Tiden gick förstås väldigt fort och snart var det dags att åka hem. Jag har mitt ibland rotandet bland alla minnen glömt att det första vi gjorde när vi kom till L.A. var att besöka Black Rabbit Rose, en magisk liten varieté som jag älskade. När vi var klara på Magic Castle fick vi flytta ut från våra fina rum, men tog in på Highland Gardens ( ja det var där Janis Joplin avled) ett par nätter. Vi hann faktiskt med att se några andra trollerikonstnärer uppträda på Magic Castle också innan vi åkte hem, bland annat den helt eminente Harrison Greenbaum, jag skrattade så jag hade ont. Dessutom har vi en rolig brunch med Max Maven på Magic Castle, Max var trevlig och brunchen på det där stället är makalös. Till slut var det ändå dags att packa ihop alla pinaler och åka hem. Bordet vi hade köpt, skruvades isär och lades i säkert förvar på en hylla, såvitt jag vet ligger det fortfarande kvar någonstans på Magic Castle. En lång flygresa tog oss hem igen, det var en trött men glad skara som släpade hem allting från Arlanda så småningom.

Vi tog några veckors paus från varandra innan det var dags att sätta igång igen.