I september 2019 hette showen “Ett bedrägligt förfarande” och vi hade Charlie Caper som gäst. Charlie är en gammal vän och har en otrolig uppsättning av bra nummer, han är helt klart en av Sveriges bästa trolleriartister. Han är också van att kunna uppträda precis var som helst och tog publiken med storm på lilla Olympiateatern. Det här var sista gången vi var på Olympiateatern, tror jag iallafall. Jag har kollat igenom körschemat och kan konstatera att vi repriserade bra många nummer den här gången. Det berodde nog på flera saker, dels började vi nog bli rätt slitna och dels hade vi faktiskt samlat på oss en mängd nummer som fungerade bra. Jag önskar att vi hade åkt med det här materialet till Magic Castle, men det har jag skrivit om tidigare här i bloggen. Det var i och för sig så att vi arbetade om vissa nummer när vi repriserade dem, jag tror att “Ägg ur skägg” är det nummer som har fått åtminstone flest tekniska förändringar. John-Henry testade en uppsjö av olika tekniker för att få numret att fungera. I den här föreställningen var för övrigt pruttkuddarna tillbaka, Toms trick som avslutas med en fantastisk liten melodi. Om ni kollar kommentarerna bakåt i bloggen så har Tom lagt upp musiksnutten där. Den här gången så var tydligen jag med i numret och jag har ett svagt minne av att det var jag som fick sätta mig på pruttkuddarna.

Foto: Arto Airaksinen

Skrev jag nyss att jag önskade att vi hade åkt till Magic Castle med det material vi hade skapat nu? Hmm, nåja kanske inte riktigt allt material. Apropå Magic Castle så bokas artisterna där av en mycket rolig man som heter Jack Goldfinger, här finns ett klipp där han och hans fru gör ett trick med tre stora kort. Vi gjorde en version av det här tricket i septembershowen. Det var jag, Tom och Martin som gjorde någon slags koreografi till en tango. Jag hyser rätt starka misstankar om att vi inte var fullt så showiga som Mr Goldfinger. Tom har jobbat en hel del med Peter Rosengren, en synnerligen trevlig och skicklig magiker. Vi plockade upp ett av deras gamla nummer här, det rör sig om ett korttrick (Triumph) där Tom har en påse på huvudet och Martin väl “hjälper” Tom att blanda korten, till slut uppenbarar sig det dragna kortet i pannan på Tom. Dynamiken mellan Martin och Tom fungerar väldigt bra när de gör den här typen av sketcher, det finns flera exempel; som tricket med läskburkarna (Fizzmaster) och en del annat. Här hade vi för övrigt lagt intronumret med drinken från förra showen (som jag inte tyckte funkade) som inledning på andra akten. Hahaha, vi fasade liksom ut det, och till showen i oktober skapade vi ett nytt intronummer igen. När jag tjuvkikar lite på körschemat för oktober så ser jag att vi faktiskt kom med en rad nya akter. Nu gäller det bara att komma ihåg vad tusan vi egentligen gjorde.

Foto: Arto Airaksinen

Foton nedan: Olav Holten