Tro det eller ej men i oktober förra året gick jag en kurs på universitetet i Stockholm och fick mina första högskolepoäng i trolleri. Kursen arrangerades av DOCH (Dans och Cirkushögskolan). Det här är förstås unikt och något liknande finns bara på ett ställe till i världen nämligen i Sydkorea. Tre veckor i juni i år var det dags igen för en fortsättningskurs, Magi 2 hette den förstås och nu har jag skrapat ihop 9 högskolepoäng i ett ämne som jag aldrig trodde skulle finnas på universitetsnivå.

Nu har jag jobbat som trollkarl i förfärligt många år, men det finns hur mycket som helst att lära sig. ju mer man gräver i ämnet desto mer upptäcker man som man inte hade en aning om.
Att den här utbildningen har kommit till är tack vare att min trollerikollega Johan Ståhl är helt fenomenalt envis. Det är Johan och huvudläraren Tom Stone som har gjort kurserna.

Jag har ärligt talat svårt att hitta tillräckligt bra superlativer för det här initiativet, jag får nöja mig med; helt fantastiskt! Det var verkligen helt fantastiskt, helt fantastiskt roligt!

Parallellt med Magi 2 gjordes en ny omgång av Magi 1 med elever från olika håll i världen.
Här är för övrigt en liten film från kursen.
https://youtube.com/watch?v=pSilnV7PEew